-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:9141 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

در زمان پيامبر(ص) بر اثر نبود امكانات و مشكلات راهها و جادهها نماز مسافر شكسته ميشد، امروزه با وجود آسان بودن مسافرت اين حكم چگونه توجيه ميشود؟

روايات متعددتي كه از طريق شيعه و اهل تسنن در زمينه نماز مسافر وارد شده، مبين اين است كه حكم نماز مسافر (قصر) عموميت دارد؛ يعني اختصاص به حالت ترس و ناامني راهها و وجود مشكلات و زحمات ندارد، بلكه چه مشكلات باشد يا نباشد، نماز مسافر با وجود شرايط، قصر (شكسته) است.

گر چه حتي در زمان ما مسافرت غالبا توأم با تحمل زحمات و مشكلات است، ولي اگر مسافر هيچ مشكلي را هم تحمل ننمايد، باز نمازش شكسته است.

حكمتش اين است كه كوتاه خواندن نماز در سفر يك نوع تخفيف الهي است. خداوند اين تخفيف را عموميت داده است و شامل سفر بدون زحمت هم ميگردد.

جالب است كه اين سؤال در زمان حضرت رسول اكرم(ص) نيز شده است.

يعلي بن اميه گويد: از عمر بن خطاب سؤال كردم؛ خداوند ميفرمايد: اگر از فتنه انگيزي كافران ميترسيد، عيبي ندارد، نماز را قصر بخوانيد. در حالي كه مردم در امن بسر ميبرند، باز قصر بخوانند؟، عمر گفت: از همين مطلبي كه تو تعجب كردهاي، تعجب كردم و از رسول خدا سؤال كردم. حضرت فرمود: صدقهاي است كه خدا به شما داده، شما هم صدقه خدا را قبول كنيد.(1)

امام صادق(ع) از پيامبر اكرم(ص) نقل ميكند: افطار (روزه) در سفر و نماز قصر از هداياي الهي است.

كسي كه از اين كار صرف نظر كند، هديه الهي را رد كرده است.(2)

دليل قصر نماز مسافر وجود مشكلات فراوان راهها نيست، تا با رفع موانع، قصر، نماز برداشته شود، بلكه از آن جايي كه اسلام دين آساني است سمحه و سهل شارع مقدس به خاطر آسانگيري بر مسافر كه غالبا با زحمت همراه است، اين ارفاق را ارزاني داشته ونماز را شكسته اعلام فرموده است. درخصوص زندگي نامه مراجع ميتوانيد به آدرس شان مكاتبه كنيد و درخواست نماييد.

پي نوشتها:

1 - تفسير الميزان (ترجمه) ج 5، ص 107.

2 - تفسير نمونه، ج 4، ص 97.











مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.